Levenslessen
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

Levenslessen

 

Leven vanuit je hart.

 

Al enige tijd liep ik met het idee rond dat ik graag wilde gaan schrijven. Door dingen te verwoorden krijgen ze een hele andere energie, die het vaak makkelijker maakt om dingen te materialiseren en over te brengen. Na de vele leuke reacties van mensen op mijn verhalen en brieven kreeg ik het idee daar wat meer mee te gaan doen. Een aantal weken geleden tijdens een bijzondere vakantie met een vriendin, vertelde ik haar dat ik columns ging schrijven. Waar en hoe wist ik nog niet, maar het idee was geboren. Vol vertrouwen en enthousiaste kriebels in mijn buik liet ik het idee groeien in mijzelf. Toen ik na mijn vakantie thuiskwam viel alles op zijn plaats door Deva Deep’s idee om een column op mijn web site te gaan maken.
Wauw hierbij de geboorte van onze nieuwe column “levenslessen”. Nu ik zo de eerste zinnen aan het typen ben stroomt er een warm gelukkig gevoel door mij heen. Een nieuwe geboorte, altijd weer een heel bijzonder moment. Een nieuwe wereldburger die nog alle kanten uit kan. Geen blokkades of beperkingen maar een heel leven voor zich vol mogelijkheden.

 

Al zijn er lichamelijk of geestelijk “beperkingen”de grootste beperkingen creëren we zelf met onze gedachten.


Mijn idee achter deze column is dat ik wil laten zien door mijn eigen ervaringen dat het mogelijk is om te leven vanuit je hart.
Hoe vaak negeren we al die stemmetjes in onszelf en doen we liever wat vertrouwd en veilig is. Ik wil jullie vragen om te gaan luisteren. Luisteren naar de stem van je hart. Jouw hart die helemaal alleen voor jouw klopt.
Hoe zou de wereld eruit zien als iedereen zijn hart volgt?

Als je de dingen zou doen die je leuk vindt, die je hart opent en waar je ogen van gaan stralen.
Daarmee maak je van je eigen leven een feest en laat je door jouw stralende ogen de harten verwarmen van diegene die op je pad komen.
Nu hoor ik die vragen al van: "ja maar jij hebt makkelijk praten! Maar ik…" en dan komen er allemaal negatieve dingen.
Het is maar net waar jij je aandacht op richt.
In het leven gebeuren er leuke maar ook minder leuke dingen. Dat is iets waar wij soms weinig aan kunnen veranderen. Maar hoe wij op al die gebeurtenissen reageren bepaalt de rest van ons leven.


Wees de verandering die jij wilt zien in de wereld.


Lieve groet
Imana


Door op de onderstaande tabs te klikken kun je meer inspirerende teksten vinden,

zowel van mijzelf als van anderen, die mij (en hopelijk ook jou) inspireren.

 

Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn