Godinnenenergie 3
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

Godinnenenergie 3

HET VERSCHIL TUSSEN JE WIL (ego)  EN JE INNERLIJKE STEM.

Nu ik de levensenergie steeds meer voel stromen door mijn lichaam, komt de stroom van buitenaf ook weer op me af. Des te meer energie ik ga voelen en uitstralen des te meer prachtige leuke mooie uitdagende dingen komen er op mijn weg. Mijn oude valkuil was dat ik niet wist dat teveel leuke dingen doen ook daadwerkelijk teveel kon zijn. Ik dacht altijd mijn werk is mijn hobby dus het leven is een groot feest en alles is OK. Ik deed alleen maar wat ik leuk vond. Mijn wekelijkse lessen, de yogaweekenden  en vakanties, mijn opleidingen, mijn vriendschappen . Totdat mijn lichaam zei STOP.

Het werkelijk heel goed kunnen onderscheiden en horen van mijn innerlijke stem, noem het intuïtie of hoger zelf begon tijdens mijn auto ongeluk.

Het begon toen  ik rondtolde in mijn auto op de afsluitduik en me bewust werd dat je op een ijsplaat je controle wel moet loslaten, want sturen werkt niet meer. Mijn auto draaide in de rondte en na het gevoel van schok ontstond er een hele diepe rust in mij. Ik mocht me eindelijk overgeven en hoefde  en kon zelfs niets meer onder controle houden. In dat moment van overgave voelde ik heel diep van binnen een stem die me zei: “als ik hier levend uitkom dan ga ik een tijd lang rust nemen en alles loslaten om weer helemaal tot mijzelf te komen”. Het voelde als een soort belofte aan mezelf. Dit alles gebeurde natuurlijk in een fractie van een seconde.

Toen ik op een gegeven moment geklop hoorde tilde ik mijn hoofd op en werd me bewust dat er iemand op mijn autoraampje klopte.  Wauw ik leefde nog en het voelde alsof ik een nieuwe kans van het bestaan had gekregen. Tranen van geluk stroomde over mijn wangen. Vanaf nu zou ik veel beter luisteren naar mijn innerlijke stem en er gehoor aan geven, dat wist ik zeker.

Na mijn auto ongeluk, toen ik weer in de realiteit terechtkwam bedacht ik me (ja weer dat hoofd i.p.v. luisteren naar je gevoel) dat ik natuurlijk niet zomaar mijn yoga praktijk op kon zeggen. Ik heb twee kinderen waar ik voor mag zorgen en  al die vaste lasten, dus leek het me toch beter om maar weer van start te gaan.

Na die beslissing werd ik ziek en kreeg een hele heftige griep waarbij ik weken met koorts heb gelegen. Ook daar knapte ik weer van op en opnieuw zei mijn hoofd: “we gaan het toch maar weer proberen”. Hoe eigenwijs kan je zijn, zou je denken! Nou neem van mij aan, heel eigenwijs!

Toen ik op een ochtend mijn kinderen naar school had gebracht en ik via de duinen naar huis liep ging letterlijk het licht uit. Opnieuw zo’n moment in je leven waarbij jezelf helemaal niets te zeggen hebt en je je letterlijk over moet geven. In de dagen die volgde moest ik een van de moeilijkste beslissingen nemen in mijn leven. Het loslaten van mijn praktijk en tijdelijk mijn kinderen.

Om als moeder te erkennen dat je op dat moment even niet er voor je kinderen kan zijn was voor mij het allerergste wat me kon overkomen. En daarnaast als klap op de vuurpijl mijn yoga praktijk op moeten geven, die mijn inkomstenbron voor mijn gezin en mijn grote passie was.

En met dat proces  begon de grote ommekeer in mijn leven. Dit was mijn kans om te mogen gaan voelen wat werkelijk goed voor mij is i.p.v. bedenken wat er van me verwacht wordt. Te gaan luisteren naar mijn gevoel i.p.v. naar de stem in mijn hoofd die daar lijnrecht tegenover stond. Liefde vol en zacht voor mezelf te worden i.p.v.  dat alleen maar naar anderen te zijn.

Er helemaal te mogen zijn! Precies goed zoals ik ben!

Steeds  meer ervaar ik nu  het verschil tussen wat ik wil en wat goed voor me is. Ik vind zo veel dingen leuk en ben graag heel actief en onderweg. Maar mijn gevoel geeft steeds duidelijker aan wat goed voor me is en daar probeer ik steeds meer naar te luisteren. Hoe meer ik dat doe hoe meer ik besef dat ik (net zoals iedereen) het eigenlijk altijd al diep van binnen wist. Het is dat stemmetje in jezelf wat altijd wel even naar boven komt  op belangrijke momenten maar wat je zo gemakkelijk weg kan vegen met JA MAAR………….

Voor mij geld de regel: gevoel klopt altijd

Maar de keus is aan jezelf om er naar te luisteren of niet!

Het is niet zo dat je je hoofd niet meer hoeft te gebruiken. Je hebt je hersens niet voor niets gekregen. Het is  heel belangrijk als je de weg oversteekt om naar links en naar rechts te kijken om te zien of je veilig over kan steken. Dus laat je hoofd en je gevoel samenkomen bij je hart en gebruik die twee om van daaruit vanuit je hart je prachtige leven te leven.

Mijn uitdaging voor de komende tijd is nog steeds: ondanks alle consequenties toch te luisteren naar mijn gevoel en minder te willen, maar te leren om mee te stromen met de stroom van het leven en werkelijk aanwezig te zijn in dit moment. Soms is het heel confronterend en zeker niet gemakkelijk (omdat het anders is als ik gewend bent), maar achteraf geeft het mij alles wat ik nodig heb. Want als je werkelijk aanwezig bent in het moment zal je ervaren dat  alles wat je werkelijk nodig hebt er voor je zal zijn!

Nu ik me steeds meer bewust ben van het feit dat ik zelf niet hoef te creëren, maar dat creatie door ons als mens heen mag werken liet ik mijn zoektocht naar pandjes om les te geven  los omdat ik telkens merkte dat ik benauwd werd van alle druk die daaromheen ontstond. En…. creatie zelf ging aan de slag doordat iemand anders voor mij spontaan wat ging regelen wat uitliep op een leuke locatie voor mij waar ik op een rustige manier in alle vrijheid weer aan de slag mag met dat wat ik het liefste doe. Mijn ervaringen delen d.m.v. het geven van yoga lessen. Dat hele proces heeft weer te maken met openstaan om te ontvangen. (de energie van de godin)

En als ik nu mijn kinderen heerlijk in de zon zie spelen in de tuin en we met zijn allen genieten van het samenzijn, bloeit mijn hart open en voel ik een golf van dankbaarheid door mijn lichaam stromen.

Related reading or audio (English) : Osho: The Secret of Life, The seagulls of Happiness

<--------- Godinnenenergie 2 Godinnenenergie 3

Start Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn