Godinnenenergie 2
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

Godinnenenergie 2

Vervolg van Godinnenenergie

 

Elke ochtend begin ik mijn dag met het afstemmen op Abundantia. Toen ik daar net mee begon, dacht ik bij overvloed aan een mooie praktijkruimte, waar ik mijn lessen kan geven. Maar na een aantal dagen begon ik me te realiseren, wat het gevoel van overvloed nou eigenlijk echt voor mij betekent. En de overvloed verplaatste zich van een materiële vorm, naar iets heel anders. Ik word me bewust dat leven in overvloed voor mij betekent, dat ik helemaal mag zijn wie ik ben, dat ik me gelukkig voel en dat de energie weer volledig mag gaan stromen, om mijn kennis en talenten te delen met anderen. En ja, vanuit die intentie zou het handig zijn om een ruimte te hebben om mijn talenten te kunnen delen, maar de insteek is anders.


Hoe meer ik me verbind met het feit dat alles wat ik nodig heb er altijd voor me zal zijn (overvloed) hoe meer ik vanuit de ZIJNS energie kan gaan leven in plaats van uit willen en moeten bereiken. (ego)


Wat is nou eigenlijk die ZIJNS energie?


In het afgelopen jaar heb ik me verdiept in mindfulness. ( De kunst om met een milde open aandacht in het moment te leven) zoals ik bij Vipassana meditatie geleerd had: anitya, anitya, anitya, alles komt, alles gaat, niets is blijvend in de meditatie. Zo leerde ik via mindfulness (dat zijn oorsprong vindt in Vipassana) die techniek nog meer toe te passen in het dagelijks leven.


Accepteren van wat is, en daar verder niet al te veel gevolg aan geven. Zo blijf je niet hangen in oude patronen, maar kan je je openstellen voor wat er nu werkelijk is.
Ik moet denken aan de volgende spreuk: de bestemming van je ziel ontdekken is niet iets waar je recht op af kan gaan, het is meer iets dat zich ontvouwt.
Dan zie ik een prachtige lotus voor me. Die zich opent als de tijd er rijp voor is. Als we zelf ingrijpen en de lotus op onze tijd zouden openen, zou de bloem kapot gaan, en alle schoonheid verloren gaan. Maar als we de natuur haar gaan laten gaan ontstaat er een bloem van betoverende schoonheid.

Zoals ook een baby in moeders buik op zijn of haar tijd naar buiten komt, zo laat ook de natuur zien wanneer het tijd is om in de lente de knoppen te laten openen. Zodat ze in de zomer tot volle bloei kunnen komen. Om vervolgens in de herfst weer hun bladeren los te laten zodat er in de winter een periode van rust kan ontstaat in de natuur.


Alles ontstaat op het juiste moment als we ook werkelijk in het moment aanwezig zijn. In het moment aanwezig zijn betekend dat je bewust aanwezig bent, en niet in je hoofd alweer een volgende activiteit aan het plannen bent.


Hoe vaak betrap je jezelf er niet op, dat je hoofd alweer helemaal ergens anders aanwezig is? Wat een prachtige uitdaging om daar mee aan de slag te gaan.


Oefening:
Begin de dag eens heel bewust. Als je wakker wordt en het tijd is om op te staan, zet dan je voeten heel bewust op de grond. Voel die grond onder je voeten. Word je bewust terwijl je zo zit met je voeten op de grond, dat dit een nieuwe dag is. Een dag vol met nieuwe kansen en ontmoetingen. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen. Maak een intentie voor die nieuwe dag. In welk teken wil je die dag zetten?


Misschien een goed idee om vandaag als intentie te hebben: “wat bewuster in het moment te leven”.
Vaak als je een drukke dag voor de boeg hebt, ben je snel je intentie weer vergeten. Dus herinner jezelf eraan door b.v. een mooi steentje in je zak te doen. En elke keer als je dat steentje voelt, ben je jezelf weer even bewust van dit moment.

 

Voor het vervolg zie Godinnenenergie 3

<--------- Godinnenenergie 2 Godinnenenergie 3

 

Start Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn