Godinnenenergie
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

Godinnenenergie


De afgelopen jaren voel ik een diepe verbondenheid met de godinnen. Wat ik ook uitgedrukt heb in het geven van godinnencursussen. De symboliek van de GODIN staat voor de godin in iedere man of vrouw. Iedereen, of je nou een man bent of een vrouw, bestaat uit een mannelijk deel en een vrouwelijk deel. In deze maatschappij wordt over het algemeen gewerkt met onze mannelijke kant. Het begint al tijdens de lagere school periode, waar we gestimuleerd worden om aan vaste patronen deel te nemen. We moeten aan allerlei eisen voldoen. Het gevoelige, zachtaardige, intuÔtieve kind leert zich te vermannen. We worden klaargestoomd voor een kant en klare maatschappij. De gevoelige vrouwelijke kant wordt ondergesneeuwd omdat we gaan denken in vormen en resultaten. Voor veel vrouwen in deze tijd zit die mannelijke kant wel snor. Vrouwen werken zich omhoog naar de top en gebruiken hun mannelijke talenten. Maar waar blijft onze vrouwelijke, ontvankelijke, creŽrende, intuÔtieve, zachte kant. Wat zou het prachtig zijn als we die twee kanten samen zouden kunnen laten smelten.


Het is niet voor niets dat in deze tijd de Godinnen weer van zich laten horen.
Op dit moment staat de godin Abundantia centraal in mijn leven, en wil jullie door dit schrijven laten zien en ervaren wat de godinnenenergie teweeg kan brengen.

 

Abundantia. 'Overvloed'

 

Vergroten

 

Ze is een godin van vruchtbaarheid, of van de vruchten die Moeder Aarde schenkt. Abundantia is een naam voor de Romeinse Vrouwe Fortuna. Zij wordt afgebeeld met de hoorn des overvloeds.
Een week geleden vroeg ik de godinnen in een meditatie om hulp. Ik ben nu een jaar thuis en heb mijn yoga praktijk op moeten zeggen ivm. ziekte. Diep van binnen begon er wat te kriebelen om weer wat te gaan doen. Maar telkens als ik op zoek ging naar een pand dan werd ik benauwd. De tijd was nog niet rijp. Hoe meer ik mijn best deed om iets te creŽren ( Dat is de mannelijke energie) hoe vervelender ik me voelde.


Ik werd me steeds meer bewust van het feit dat ik niet zelf hoef te creŽren, maar dat creatie door ons als mens heen mag werken. Dat heeft te maken met openstaan om te ontvangen. (Dat is een vrouwelijke energie). Het werd een soort gevecht in mezelf tussen mijn mannelijke en vrouwelijke kant. Enerzijds de gevoelens van: ik moet weer aan het werk, er moet brood op de plank komen en anderzijds het sterke gevoel in mezelf van laat maar los en zie wat er gebeurd. Alles wat je nodig hebt zal er voor je zijn.


Ik liep op een gegeven moment in het bos en werd gegrepen door de pracht van de bomen. Een stemmetje in mij zei: Imana als er zelfs voor de bomen zo goed gezorgd word, dat ze kunnen groeien en bloeien, denk je dan niet dat er ook voor jouw gezorgd word? Dat je niet meer hoeft te grijpen en streven in je leven, maar gewoon mag zijn. En dat vanuit die staat (de staat van zijn) alles wat je nodig hebt er voor je zal zijn. Je hoeft alleen maar je kansen te grijpen als ze je aangeboden worden.


Toen ik een week geleden in contact kwam met de energie van Abundantia ging de energie verschuiven. Ik begon haar te tekenen terwijl ik tegelijk bezig was met het feit: hoe kan ik dienen? Toen ineens kwam het idee haar te gaan schilderen op een dienblad. Ik had zoveel plezier in het beeld creŽren van de mooie godin dat ik steeds meer ontspande in het schilderen omdat het mij ging om het plezier en niet om het eindresultaat. Hoe meer het beeld duidelijker werd hoe blijer ik werd. Wat is het heerlijk om niet resultaat gericht bezig te zijn, maar gewoon te genieten van het creŽren. Ook het gevoel van inspiratie voelde als thuiskomen. En naar mate de energie zich op het dienblad manifesteerde als schilderij, werkte diezelfde energie in de wereld om mij heen.


Overvloed begon zich aan te dienen.


Er werd mij een bedrijfsruimte aangeboden. Het was absoluut niet wat ik zocht, maar het gevoel dat de energie zich ging materialiseren, gaf mij heel veel vertrouwen. Dus ondanks dat ik het aanbod weigerde, stroomde ik over van dankbaarheid.


Ik had een gesprek met een oude vriendin waar ik jaren geleden mijn praktijk mee gedeeld had. Ze vertelde mij dat ze het best miste om nu alleen te werken en af en toe dacht aan het idee om misschien weer wat samen te gaan doen. Ook dat gaf me een goed gevoel. Alweer mogelijkheden.
Op het schoolplein kwam een moeder naar me toe, die plannen had om wat op te gaan starten. Ze vertelde me haar plannen en zocht naar mensen die dat met haar wilde delen. Ik werd opnieuw enthousiast. We gaan verder aan onze plannen werken.


Janneke van campspirit (een eiland vlakbij Harderwijk waar ik de afgelopen jaren heb lesgeven) belde me. Met de vraag of ik volgend jaar nog op het eiland les kom geven.
Dit alles in een tijdbestek van een week. Wauw er zijn zoveel mogelijkheden. Ik voel steeds sterker dat ik de oude energie van ď mijn best doenĒ wil gaan loslaten. En mezelf steeds meer ga openstellen voor wat er op mijn pad komt.


Abundantia is de Godin van overvloed, die er altijd is. Het enige wat wij mogen doen, is ons openstellen zodat we die energie ook daadwerkelijk kunnen ontvangen.
Mijn schilderij herinnert mij aan het feit dat alles wat ik nodig heb er voor me zal zijn, en elke keer als ik vol vreugde naar het schilderij kijk word ik daaraan herinnerd.
Ik ben ervan overtuigd dat je gedachtes en overtuigingen je toekomst creŽren. Dus ik kijk vol verwachting uit naar dat wat komen gaat.

 

Voor het vervolg zie Godinnenenergie 2 en Godinnenenergie 3

Godinnenenergie 2 Godinnenenergie 3

Start Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn