Gelukkig zijn
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

Gelukkig zijn

Het blijft een keuze

Ondanks alle drukte met de kinderen, het runnen van een yoga praktijk en al de daarbij horende dingen leefde ik al maanden in een gevoel van dankbaarheid en universele liefde. Iedere morgen stond ik op met het gevoel dankbaar te zijn voor al de mooie en nieuwe uitdagingen die er die dag weer op mijn pad zouden komen. Tot de dag dat ik erachter kwam dat er dingen gebeurd waren, die niet hadden mogen gebeuren (te persoonlijk om daarop in te gaan). Vanaf die dag voelde ik verdriet, wanhoop, woede, heel veel woede en ontstond er heel veel stress. Alles draaide om wat er gebeurd was. Ik moest ineens heel veel keuzes maken over een situatie waarvan ik niet eens kon begrijpen waarom dit gebeurt op aarde.

Twee slapeloze nachten en twee dagen later tijdens mijn yoga les gebeurde er het volgende:

Ik stond in een yoga houding en vroeg in mezelf:

"God waarom heeft U mij in de steek gelaten? Ik voel me zo alleen staan in deze situatie…… "

En vrijwel direct kreeg ik het volgende antwoord:

"Ik heb jou niet in de steek gelaten, maar jij hebt je van mij af gekeerd". Ineens besefte ik wat er was gebeurd. Door al die negatieve energie van het voorval was ik ook in energie verlaagd en was ik door mijn boosheid en woede in diezelfde negatieve energie gaan zitten. Ik had mezelf afgekeerd van alle dankbaarheid en liefde en was meegegaan in negativiteit.

Toen ik dat ineens besefte, opende mijn hart zich weer en konden mijn ogen weer stralen. Ik ben de situatie niet. ik zit momenteel in een vervelende situatie en daar zal ik naar mijn beste kunnen in handelen. Toen voelde ik mezelf ineens veel beter en krachtiger en besefte dat ik dus altijd een keus heb. Soms in het leven gebeuren er dingen die op dat moment heel vervelend zijn en waarvan je liever had dat ze niet zouden zijn gebeurd. Maar juist op die momenten krijg je de kans om wijsheid te ontwikkelen door de juiste keuzes te maken. Dit doet me denken aan het volgende gedicht wat ik op het internet vond:

Wat een dankbaarheid om er achter te mogen komen dat we dus inderdaad een keus hebben om gelukkig te zijn.

Het gaat er niet om wat je overkomt in het leven!!!

Het gaat erom hoe jij erop reageert!!!

Veel succes

Liefs Imana

 

Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn