De yoga docente
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

De yoga docente

De levensstroom

Mijn Inspiratie voor de yoga lessen haal ik naast mijn bijscholingen vooral uit de natuur en de wisseling van de seizoenen. Zoals geen moment in de natuur hetzelfde blijft, is de mens ook continu onderhevig aan verandering. Onze huidige maatschappij is een maatschappij van doorgaan en stress waarbij maar weinig mogelijkheid wordt geboden om mee te stromen met de stroom van jouw natuur. Daarom is het belangrijk om bewust te worden van je zelf en je eigen grenzen en mogelijkheden en die te leren respecteren.

De gevolgde opleidingen

Om te beginnen zal ik eerst wat over mezelf en mijn yoga verleden vertellen. Mijn eerste yoga les volgde ik toen ik zeventien was en sindsdien heeft het me nooit meer los gelaten.
Na tien jaar bij verschillende docenten yoga lessen te hebben gevolgd, ben ik begonnen aan de docentenopleiding voor yoga en wijsbegeerte aan de Saswitha stichting te Bilthoven. Deze opleiding is landelijk en Europees erkend door de vereniging voor yoga docenten. Na het behalen van mijn lesbevoegdheid ben ik in 2000 begonnen met lesgeven. Intussen ben ik moeder van een zoon en dochter geworden. Reizen is altijd mijn grote passie geweest. Na mijn vierjarige yoga opleiding heeft reizen en ontdekken een andere betekenis gekregen. Yoga is voor mij een reis naar binnen in jezelf. Om te ontdekken wie je werkelijk bent.
Ook helpt yoga voor mij bij het steeds opnieuw zoeken en vinden van de juiste balans in jezelf en daardoor in het dagelijks leven.

Opleiding meridiaan yoga

Tijdens de jaren na mijn opleiding ben ik veel met bijscholing bezig geweest. Afgelopen zomer 2007 heb ik de opleiding meridiaan yoga afgerond. De meridiaan yoga werkt vanuit de Chinese leer van de vijf elementen en houdt zich vooral bezig met de bevordering van de energiestroom door je lichaam via de meridianen en het bewustwordingsproces in jezelf. Waardoor de balans in je lichaam kan worden hersteld.

Opleiding Familie- en organisatieopstellingen/ Therapeut Systhemisch Werk

 

Nu volg ik een opleiding chi neng chi gong trainer

 

Luisteren naar jezelf!


Bewust worden is voor mij een belangrijk doel in mijn leven. Bewust worden door middel van stil te worden in jezelf en daardoor jouw kwaliteiten naar boven te laten komen. Bewust naar andere kijken en de mogelijkheid zien om in een spiegel te kijken.

Onze levenslessen worden ons gegeven door het leven zelf je hoeft ze alleen maar op te pakken en te herkennen. Het mooie van deze vorm van lesgeven is dat er een wisselwerking ontstaat tussen de cursisten en mijzelf. Het blijft elke les opnieuw weer een bijzondere ervaring. Ieder mens is uniek en dus ervaart ieder mens het ook op zijn eigen unieke manier. Er zijn geen vaste regels hoe iets aanvoelt, het is al bijzonder genoeg om te mogen en kunnen voelen.

Hoe herkenbaar is het niet om over je eigen grenzen heen te gaan. Ons prachtige lichaam geeft ons vaak heel veel seintjes maar de kunst is om daar naar te gaan leren luisteren. De enige manier om dat te kunnen doen is om met je aandacht naar binnen te gaan en te luisteren naar de stilte in jezelf. In onze maatschappij zijn we zo gewend om alles buiten ons te houden en ons druk te maken om alle dingen om ons heen. Waardoor we geen tijd vrijmaken om te luisteren naar onze innerlijke stem. Totdat we ver genoeg over onze grenzen zijn gegaan dat er daadwerkelijk klachten gaan ontstaan en dan moeten we wel luisteren. Wie durft die uitdaging aan om opnieuw te gaan luisteren naar jezelf!

 

Mijn nieuwe naam