Dankbaarheid
Start De yoga docente Yoga oefeningen Levenslessen Contact-Links

 

Dankbaarheid

Tijdens het beoefenen van yoga maar natuurlijk ook in het dagelijks leven is het prachtig om te werken met de energie van dankbaarheid.

Kijk tijdens het yoga beoefenen in dankbaarheid naar wat je wel kan i.p.v. je te richten op je beperkingen.

Het oefenen in dankbaarheid gaat het best tijdens je dagelijks leven.
Terwijl je in een lange rij bij de kassa staat, ervaar je de dankbaarheid voor jouw volle kar met boodschappen.
Of in de file, terwijl je uren vaststaat, krijg je eindelijk dat gevoel van dankbaarheid dat je lekker even tijd alleen hebt.
En ga zo maar door. Er is zoveel in het leven om dankbaar voor te zijn.

Dankbaarheid

Om te beginnen ben ik dankbaar voor mijn ouders en zussen, die al mijn hele leven bij me zijn en me volgen op mijn pad naar bewustwording.
Dankbaar voor mijn kinderen die mij iedere dag overladen met liefde en die tevens mij een spiegel voor kunnen zetten.
Dankbaar voor mijn goddelijke vriendinnen die mij steunen, liefde geven, de waarheid zeggen, soms met mij mee kunnen huilen en meedansen op het feest dat mijn leven heet.
Dankbaar voor al mijn nieuwe familie die ik erbij heb gekregen en die ondanks onze scheiding heerlijk in mijn leven blijven en ook aanvoelen als familie.
Dankbaar voor alle prachtige cursisten die langskomen, soms voor even en soms voor jaren. Zij geven mij de kans dit prachtige werk te mogen doen.
Dankbaar voor mijn web master en tevens goede vriend Deva Deep, die mij altijd weet te motiveren en stimuleren om mijn hart te volgen en dat vervolgens weer magnifiek weet vast te leggen op de web site.
Dankbaar voor alle prachtige mensen die ik dagelijks mag ontmoeten en die soms een tijdje op mijn levenspad mee reizen.
Dankbaar voor alle aardse en kosmische hulp die ik mocht en nog steeds mag ontvangen. Wat een dankbaarheid om dankbaar te mogen zijn.


Tijdens een moeilijke periode in mijn leven heb ik kennis mogen maken met de energie van dankbaarheid.
Voor die periode was ik nog wel eens geneigd te kijken naar wat ik niet had of wat een ander niet had. Waarmee je jouw energie dus richt op het negatieve waardoor je vervolgens meer van dat aantrekt.
Totdat ik er deze keer achter kwam dat ik een keus had.
Door het lezen van de volgende woorden:

Waarop je je aandacht vestigt, krijgt energie en wordt versterkt.

Richt je op de positieve eigenschappen van de mensen om je heen en op wat goed is in de wereld; daardoor versterk je de positieve aspecten en zwak je de negatieve trillingspatronen af.
Richt je niet op schaduwen of onrechtvaardigheden.
Ga dingen zien vanuit een hoger gezichtspunt, kijk naar het grotere beeld
in plaats van op te gaan in het drama of kleine verhaal.
Als je gecentreerd bent en positieve, evenwichtige energie uitstraalt, beïnvloedt dat alle aspecten van je leven en uiteindelijk het collectieve geheel’.
(Aartsengel Michael)

Deze woorden kwamen helemaal binnen en voelde als mijn waarheid.
Ik ging ermee aan het werk en telkens als ik mijzelf betrapte op negatieve gedachten, richten ik mij op het gevoel van dankbaarheid voor datgene wat ik wel had.
Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij kinderen:
Als een kind altijd gewend is om zelf te bepalen hoe laat het naar bed mag gaan en jij ineenkeer de beslissing neemt dat het om 18.30 naar bed moet.
Het kind zal in opstand komen( net zoals jouw oude gedachten patronen). Maar door te volharden en bij jouw standpunt te blijven zal het kind op een gegeven moment toegeven. Soms duurt het dagen soms weken of maanden.
Zo werkt dat ook met gedachten patronen. Ze zijn volhardend net als een kind. Maar door je te blijven concentreren op wat je wel wilt in plaats van wat niet, zal je jezelf zien veranderen.
En door jezelf te veranderen, verandert je omgeving en je hele leven.
Het leven is het waard om gevierd te worden!
Nodig jezelf uit!

Nu!

Op jouw eigen feest!

In dankbaarheid
Imana

 

Godinnenenergie Dankbaarheid ZIJN Vipassana Meditatie Dalai Lama Voeding voor de ziel Gelukkig zijn